Stilte is goud

Stilte is goud

Dialoog is onmiskenbaar een van de beste manieren om elkaar te begrijpen. Er zijn echter een aantal situaties waarin folk wijsheid “stilte – goud” helpt om relaties veel effectiever te onderhouden. Overweeg de opties wanneer het raadzaam is om te zwijgen.

We worden allemaal geconfronteerd met situaties waarin het vooral moeilijk is om niet te reageren op wat erg gewond is geraakt in iemands woorden of acties. Onze impulsieve reacties verwarren in de regel echter alleen de reeds moeilijke positie.

Op dit moment, hoe moeilijk het ook is, het is de moeite waard om een ​​kleine pauze te nemen die het mogelijk maakt om te evalueren of ons emotionele antwoord de situatie kan corrigeren of het alleen zal verslechteren.

Als een persoon u dierbaar is, is het beter om de emotionele drempel niet over te steken die cruciaal https://potentie-verhogen.com/hoe-de-erectie-en-potentie-te-verbeteren-doktersadvies/ kan zijn voor uw visuele visum.

“Uw gesprekspartner om verschillende redenen kan te gevoelig zijn voor elke kritiek”, zegt Leon Selter. – Hij ziet hier alleen voor dat hij wordt afgewezen, ze waarderen hem niet. En het is moeilijk voor hem om een ​​persoonlijke houding tegenover hem te scheiden van een eenvoudige discrepantie in mening. Dus uw negatieve opmerkingen zullen alleen maar pijn veroorzaken “.

Het is de moeite waard om de kwetsbaarheid te overwegen en de situatie niet op het meest acute moment te verergeren.

Probeer nooit de discussie over het uiterlijk van een persoon aan te raken, tenzij dit uw goede vriend is en u weet zeker dat uw woorden hem niet zullen beledigen. Anders, zelfs als u specifiek wordt gevraagd om uw kapsel of kleding kritisch te evalueren, concentreer u dan alleen op de functies die u leuk vindt.

Dezelfde regel betreft die situaties wanneer een persoon onwetendheid van de vraag ontdekte, in de juistheid van het antwoord waarop u zeker bent. Voordat u onmiddellijk het geschil betreft, moet u erover nadenken of het onderwerp van discussie zelf de moeite waard is om de situatie te escaleren. Die fundamenteel zal veranderen als u de niet -focus van de gesprekspartner begint te bewijzen, behalve dat u hem beledigt?

“Soms zijn relaties de moeite waard om een ​​andere persoon in gevangenschap te laten, zoals het ons lijkt, fouten, waarvan de meeste volledig onschadelijk zijn,” zei Sertzer.

Wanneer we constructieve kritiek horen, vooral van de persoon wiens mening die we vertrouwen, dan, voordat we de gesprekspartner gewelddadig onderbreken, is het nuttig om zijn beledigde ‘ik’ tijdelijk te vergeten en naar zijn woorden te luisteren. Als u bezwaar wilt maken, luister dan op zijn minst zorgvuldig naar het standpunt.

Als we mensen met ons toestaan, krijgen we ook de kans om onszelf van buitenaf te evalueren.

Het geschil veroorzaakt alleen de irritatie van uw gesprekspartner. Als uw tegenhanger is opgeblazen en duidelijk niet bezit, zullen op dit moment geen enkele argumenten zijn en kunnen ze de relatie alleen maar bederven. Het meest redelijke dat kan worden gedaan, is om een ​​persoon uit te spreken door een aanval en negatieve emoties te spatten.

“Laat de gesprekspartner het gevoel hebben dat je zijn gevoelens begrijpt en deelt,” suggereert Selzer. – Breng hiervoor gewoon uw tegenhanger niet onder en kijk niet weg. Misschien kun je op dit moment veel lezen tussen de regels en begrijpen waarom je gesprekspartner zo gewond is. “.

Door een eenvoudige impuls te gehoorzamen die onmiddellijk reageert met een verbale klap op de klap, riskeren we ook alleen de situatie te verergeren. Zodra we ophouden onze emoties te beheersen, zijn we gemakkelijk in staat om dingen uit te drukken waar we vervolgens spijt van kunnen krijgen.

“Het is altijd moeilijk voor ons om het punt van geen terugkeer te bepalen – het moment waarop we onszelf niet slecht beheersen,” herinnert Selzer zich. – Probeer naar jezelf te luisteren, ga in harmonie met je lichaam. Het hart begint snel te kloppen? Je handpalmen zijn bevochtigd? Een onaangenaam gevoel in de buik? Dit zijn interne waarschuwing “rode vlaggen” waarop het de moeite waard is om onmiddellijk te reageren “.

Probeer diep adem te halen en spieren te ontspannen. De ontvangst van visualisatie kan ook helpen wanneer we ons mentaal overbrengen naar een andere situatie die ons ondersteunt – ons eigen huis, de natuur. Het belangrijkste is niet om emoties toe te staan ​​de rationele perceptie van de situatie te overschaduwen.

Als iemand je in het geschil voor het geschil trekt, je alleen op je eigen neiging tot demagogie speelt, is het meest redelijke ding om het spel te verlaten.

“Zodra u uw zaak probeert te verdedigen, bent u al verloren”, beweert Selzer. – Je bent tenslotte niet geleend van een intellectueel duel, maar in een soort vorm van psychologische vervolging. Waar de andere kant tegelijkertijd geniet van het feit dat je de controle over jezelf verliest, en het feit dat het geschil, verhit door de meest belachelijke argumenten die je probeert te weerleggen met dergelijke hitte, eindeloos kan duren.

Het is tijd om de onsterfelijke lijnen van Mark Twain te herinneren, die oproept om nooit ruzie te maken met domme mensen die je tot hun niveau laten zakken om de ervaring van hun domheid vakkundig te verpletteren “.

Leave A Reply